Hur man ritar hår!

VIKTIGT: När jag ritar hår så drar jag en massa streck FRÅN rötterna. I slutet av strecket så lättar jag på pennan så att strecken blir tunnare längst ut. I videon kan det se ut som att jag drar fram och tillbaka med pennan, men så är det inte. Jag drar bara pennan från rötterna. Är håret mörkt kan man dra streck och sedan skugga med en näsduk och dra flera streck. Om man vill kan man ta ett smalt sudd (ev. suddpenna) och dra några streck för att få ljusa slingor. Videon är väl inte så nogrann, men eftTyck till!

Jag tänkte på en sak.. Medan ni väntar på att jag gör speed drawingen jag nämnde i förra inlägget så kan jag ju göra en tutorial, fast filma istället för att använda bilder?

Frågan är bara vad ni vill ha för någon tutorial. Många vill lära sig hur man ritar hår, men när jag kollar tillbaka på "Hur man ritar ögon" så tycker jag att den inte alls är bra. Antingen så gör jag om ögon-tutorialn eller så gör jag en med hur man ritar hår! Vad tycker ni? Det är ju ni som vill lära er :)


Moisturizer twice a day keep the bags awayVet inte riktigt vad syftet med detta inlägg är, men rubriken hörde jag på 90210 och eftersom att jag fick en ögonkräm av mamma igår så tyckte jag att det passade.

Aja, tänkte göra en speed drawing video. Kommer att ta lång tid men det kanske är värt det? Skulle faktiskt uppskatta om ni säger vad ni tycker om Kendall Jenner teckningen också. Det var inte menat att vara en ritvideo utan jag ville visa upp teckningen i bättre kvalite men det blev att jag ritade lite också så det var därför. Ni brukar ju säga vad ni tycker om mina WIP bilder men nu när jag blev jättenöjd med en teckning så gjorde ni inte det. Jaja.


Work In Progress: Kendall JennerI videon ritar jag lite på min nya teckning. Hade precis blivit klar med ansiktet när jag kom på att jag skulle försöka filma när jag ritar. Jag har inget stativ så videon blev lite flummig osv. Och sen så är mitt nagellack slitet och mina händer är fula, men whatever! Gillar ni såna här videos när jag ritar så kommentera gärna. Nästa gång kan jag filma redan när jag börjar rita ansiktet.

Edit: Om ni vill så kan ni säga vem ni vill jag ska rita + filma.
Jessica Alba, Mary-Kate Olsen, Nina Dobrev, Adriana Lima, Miley Cyrus..? Om ni har något annat förslag så uppskattar jag det!

Kolla vilka söta små gelehallon! Brukar inte äta godis men de här var faktiskt goda. Fick de av mamma på Alla hjärtans dag.


Barbara PalvinRitad lite snabbt imorse. Inte så fin för jag hade inte alla färger, men ville prova något nytt bara.


New inI måndags efter skolan köpte jag den här tröjan. Lite sent att skriva om kanske men det är ju mörkt ute när man kommer hem så man kan inte ta kort då.


Tyck till: Hur ska jag rita av denna?Förlåt för att jag vill rita av Adriana Lima igen, men denna bild är så fin så jag vill verkligen rita av den. Frågan är hur? Svartvit i blyerts, svartvit i blyerts med färgade läppar eller i färg med promarkers? Uppskattar verkligen eran åsikt så kommentera vad ni tycker! Säg typ 1, 2 eller 3.Ni får gärna säga till om ni vill att jag ska rita av en speciell person. Berätta också vilken teknik du vill att jag ska använda i så fall (alltså blyerts, promarkers osv).WIP: Audrina PatridgeHar testat mina promarkers lite nu. Egentligen började jag att rita Annalynne Mccord, men det måste vara något fel med papperet (även fast jag använde tuschpapper) för när jag drog ett streck blev allt vattnigt på sidorna och färgen blev jätteblek. Kanske kan visa den ändå men bara för att ha något att visa nu, och såklart för att jag ville rita mer så har jag börjat med denna! Måste bara beställa lite mer färger...


Svar på frågestunden


Felicia

Har en fråga till frågestunden då :D Jo, jag undrar: Vilken är din största inspirationskälla? :)

 

- Det beror på vad det gäller. Är det kläder så får jag mycket inspiration från Tumblr, olika bloggar eller tidningar. När jag ska rita något så kan jag inspireras av olika bilder eller andra tecknar-bloggar.

 

† emelie strömberg

vilka är dina favorit ''tecknar sidor'' för att få inspiration eller lära sig teckna?

Några bra nybörjar tips?

Varför får vi aldrig se bilder på dig? (:

 

- För ca två år sen så gick jag in på denna blogg, och då tänkte jag att jag också ville bli så duktig. (Nu är jag aldrig inne på den bloggen längre). Dock trodde jag aldrig att jag skulle kunna rita som jag kan nu.

När jag började teckna så kollade jag mycket på dessa tutorials, men nu så lär jag mig mest från Youtube eller sidor jag hittar via Google.

- Följ tutorials och öva!

- Det finns många anledningar till det, hehe. Dels så vill mina föräldrar helst inte att jag ska ha bilder på mig själv på internet, och dels så känner jag mig "exposed" när jag har bilder på mig. Någon gång kanske ni får se hur jag ser ut!


Thea Andersson

hejsan!

du är sjukt fin blogg, :)

här får du några frågor!

1. gillar du hockey? isåfall, vilket lag hejar du på?

2. vilken är din favorit frukt?

3. varför började du blogga? :)Tack så mycket!

- Jag är inte så intresserad av sport så därför hejar jag inte på något lag.

- Jag äter typ bara grönsaker, men annars äpple kanske?

- Hmm, det kommer jag inte ihåg. Tidsfördriv kanske? :)Irre

Hur länge ahr du målat/tecknat?

Vilken teckning som du har gjort är du mest nöjd med? :)

- Jag har tecknat blyertsporträtt sen slutet av 2010 och måla gör jag inte så mycket förutom i skolan.

- Det varierar alltid, men nu så är jag väldigt nöjd med Amanda Seyfried.

 

Hej hopp

Ca hur många visningar har du på en dag?

Vad är din favorit penna?

Vem är din idol?

Vad är din favorit låt just nu? Förlåt om för många frågor. c:

 

- Det är olika hela tiden, som mest har jag haft 99, haha.

- Jag gillar att använda vanliga HB stiftpennor när jag ritar. Inte på hela teckningen alltså, men där det behövs.

- Ingen. Jag har bara typ ”Favoritartist, favoritskådespelerska” osv.

- Har faktiskt inte någon favoritlåt just nu! 

Linnea

hej sötis! skitfin blogg.
här kommer några frågor ;)

1. vilken är din favoritfärg?
2. går du i någon sport?
3. spelar du något instrument?
4. hur länge har du haft din blogg?
5. vad vill du bli när du blir stor? 
6. favoritbloggare?

 

Tack!

- Blå

- Nej

- Nej, fast jag vill kunna spela keyboard!

- Jag skapade den i september 2009 och bloggade lite, men sen raderade jag alla inlägg och började om den 1 mars 2010.

- Skådespelerska

- Jag läser faktiskt inte så många bloggar nu för tiden, och speciellt inte stora bloggar. Annars gillar jag väl Lisaplace (jag vet att hon har en stor blogg, men ändå) för hon har fina bilder, haha.

Lisbom

Har du något du skulle vilja göra inom konstväg eller vill du "bara" ha det som en hobby? :)

- Jag vill ju bli skådespelerska, men det är svårt fast jag tänker kämpa! Om man är i skådespelarbranschen (speciellt i Sverige) så måste man ju ha ett annat jobb på sidan eftersom det inte alltid finns skådespelarjobb som passar just en själv. Jag skulle kanske tycka att det skulle vara kul att vara art director eller något liknande. 

Lolla

*Blir du aldrig arg/ledsen på dig själv om du t.ex. målar konstigt eller inte blir nöjd med bilden? 

*Beskriv hur du ser ut! 

*När ungefär började du teckna? och om du har några teckningar från när du började, visa?:))

 

- Blir jag inte nöjd så brukar jag oftast ändra till jag blir nöjd, men ibland går det ju inte och då blir jag lite besviken.

- Ljusbrunt hår som jag brukar ha i två flätor när jag inte orkar göra något åt mina lockar. Gråblåa ögon, smal, jag är inte så speciellt lång.. Mer vet jag inte riktigt hur jag ska beskriva.

- Jag har väl tecknat sen jag gick på dagis, haha. Nej men, som jag skrev tidigare så började jag teckna i slutet av 2010. Här är två porträtt som jag ritade precis i början. Hahaha, skratta inte!

jennifer

1.Kan du måla naglarna med båda dina händer?
2.vilken är din favorit färg?
3.Vad skulle du villja jobba som är du blir äldre?
4.Gillar du hundar ?


- Ja, fast det blir ju lite utanför

- Blå

- Skådespelerska

- De är söta, fast jag tycker att det är läskigt när de hoppar upp på ens ben eller när man inte märker att en hund kommer så går den förbi och så känner man något mot benet! (haha) Dessutom är jag lite allergisk mot dem.


 

Det blev ett långt inlägg, men tack för alla frågor! Blev jätteglad när jag fick mer än vad jag hade förväntat mig. Jag trodde att jag bara skulle få tre frågor, hehe. :)PromarkersFick Promarkers igår, yay! Egentligen fick jag typ nio av dem för ett tag sedan men just för att göra porträtt så behövde jag lite fler färger, samt ett block med tuschpapper osv. Jag har redan börjat på ett porträtt som jag kan visa någon gång i helgen.

P.S. Svarar på frågestunden imorgon eller så. Fick faktiskt fler frågor än vad jag hade förväntat mig!


Frågestund

Någon ville att jag skulle ha en frågestund, så jag kan väl ha en. Tror däremot inte att jag får så många frågor. Det är inte lika roligt att svara om man inte får många frågor så att jag gör så att jag testar att ha en frågestund i alla fall, men jag vill ha minst 15 frågor annars svarar jag inte. :)


WIP: ShakiraVad jobbigt att den inte ser lika bra ut på foto som på riktigt, för den ser faktiskt ut som ett foto IRL! Ska fortsätta med andra ögat och sen göra klart resten. Tar säkert tid med smyckena också.


WIP: Hilary DuffNu är ansiktet klart. Ser mycket bättre ut IRL, ville bara säga det.


Bröt mitt lilla "löfte"Konstig vinkel på bilden osv, (det ser ut som att jag kollar mot det vita, men det är mitt bakhuvud, hehe) men det var den bästa jag tog. Om ni minns sa jag att jag inte skulle platta håret på hela året förutom när vi har skolfoto eller något sånt. Höll jag det? Nej. Jag hade faktiskt en bra anledning i alla fall! Tänkte testa en sak, men då kräver det typ att jag har massa olika hårstilar så därför valde jag att platta håret. Det säger er säkert ingenting, men funkar det så får ni väl veta då!

P.S. Jag vet att ni gillar att se teckningar mest, men jag vill inte bara ha teckningar på min blogg. Uppdateringen skulle vara alldeles för låg då eftersom att det tar tid att rita och jag går i skolan. Men jag försöker rita något varje vecka i alla fall så att ni får se lite WIP bilder! Tänkte göra en ny tutorial snart också.


Vit gelpennaJag har länge letat efter en vit gelpenna att ha när jag tecknar, men jag har inte hittat någon. Igår hade vi ca en kvarts "lektion" och sedan slutade vi. Jag och några gick ner på stan och då hittade jag denna på Akademibokhandeln. Är faktiskt glad över att jag äntligen hittade den! Allt man behövde var i och för sig att fråga en bloggare om vart den fanns, men ändå.

För er som inte vet så används den för att rita ljusa partier som är t ex. små och kan vara svåra att sudda så att det blir vitt.


New in

Köpte dessa i lördags så det kanske är lite konstigt att jag bloggar om det nu. Bättre sent än aldrig. ;)
Jag älskar kedjan i nacken på den ljusa. Har förresten länge letat efter en ljus och stickad tröja men aldrig varit nöjd med de jag sett. Äntligen!