Holland Roden


För en månad sedan ritade jag Holland Roden, från Teen Wolf. Jag blev inte lika nöjd som med min Tyra Banks teckning, men ändå. Det bästa var dock att samma dag så länkade jag bilden till henne på Twitter, och nästa dag upptäckte jag att hon hade skickat ett Direct Message till mig!! Haha, förlåt för att jag alltid skriver om när någon jag ritat av ser min teckning, men tänk er själva liksom. :) Det var ju snällt av henne att lägga ner tid på att skriva något till mig! Haha.


Lite teckningstips

 
 
Detta inlägg är ingen tutorial, utan mer saker som är bra att tänka på när man tecknar. Det gäller såklart mest porträtt eftersom att det är det jag ritar till 99%. Försökte markera vissa grejer i fetstil ifall det är någon som inte orkar läsa igenom allt. Bra va?
 
 1. Det viktigaste är att inte ge upp. Ibland när jag börjar på en teckning (t ex den längst upp till höger) kollar jag på den och tänker "Vad håller jag på med? Den är ju ful!". Jag vet att många gör det och slänger teckningen, men fortsätt!! Bygg upp teckningen eller målningen eller vad det nu är du gör. Börja med ljusa tunna lager och bygg upp skuggorna. Det lönar sig oftast i slutändan. När vi skulle ha en utställning tyckte min kompis att hennes målning var jätteful osv men jag sa åt henne att fortsätta och inte ge upp och den blev jättefin till slut!

 2. ÖVA!! Denna punkt är lik 1an. Men ja, vissa verkar tro att jag bara började rita som jag gör idag helt plötsligt. Så var vekrligen INTE fallet!! 

 3. Ska du rita t ex porträtt, studera ögat till exempel. Ibland har jag märkt att vissa (även jag) glömmer att rita en "vattenlinje" eller att vissa gör ögonfransarna platta m.m. Kolla verkligen på hur du ska göra.

 4. Om du ritar en person från sidan, tänk att pupillen är som en CD skiva utan hål. Det är lite svårt att förklara, men jag läste det någonstans och det har hjälpt mig mycket att tänka att pupillen är som en disc. Det måste inte bara vara när den är ritad från sidan. Alltså en platt cirkel som inte är rund från alla vinklar. Jaa, nu blev det jobbigt att förklara men jag hoppas att ni fattar!

 5. Använd rätt pennor. Ibland har jag varit för lat för att gå en meter till mitt skåp (hemma alltså) där jag har mina art supplies, så då har jag nästan bara använt en HB stiftpenna och en svart tuschpenna eller något. Om man som sagt bygger lager på lager, men också tar hjälp av att använda en penna som blir mörkare blir det 1000ggr bättre. När du ritar underfransar, ögonbryn eller små detaljer är alltid en 2H penna bra. 

 6. Många frågar mig hur jag brukar få läppar så glansiga, och ögon att se "blänkande" ut. EN VIT
  GELPENNA är vad jag använder. Jag köpte min på akademibokhandeln för typ 30 kr eller något. Gelly Roll heter den. Har haft samma sen typ i ettan på gymnasiet, så den håller länge. Där man inte vill att det ska bli för vitt kan man bara dutta bort lite färg med en tops.

 7. Jag brukar se att många försöker "blanda ut" ritstrecken med fingret för att få det att se smooth ut. Gör inte det. Det kommer fettfläckar på papperet från dina fingrar. Jag säger inte det för att jag är en germofob eller så, utan för att det kan förstöra teckningen. Ibland har jag råkat peta för mycket på ett papper och när jag ska rita något där fastnar blyertsen och det blir en stor mörk fläck. Använd en näsduk på stora ytor och en tops på mindre för att få extra mjuka kanter. En stompf är bra där man vill ha mjuka, men lite skarpare kanter. T ex till rynkor.

 8. Innan jag testade att rita med färgpennor tyckte jag att det såg ut som att andra tryckte hårt med pennan, men nej. Man ska som vanligt rita tunt och bygga upp det från ljust till mörk med pennor som har liknande nyans men lite mörkare än varandra. 

 9. ANVÄND. INTE. KOPIERINGSPAPPER. Du kan köpa nästan vilket ritblock på akademibokhandeln som helst istället. Jag använder ett grönt som det står Teckning på och van Goghs självporträtt.
 
KOM IHÅG!! Vill du ha tips på något specifikt så är det bara att kommentera med en fråga. Även om jag inte uppdaterar ofta brukar jag logga in ungefär varannan dag och kolla om jag (inte) har några kommentarer. Vill du t ex ha tips på hur jag gör när jag målar med akryl eller akvarell så är det bara att fråga på!!