Statist i långfilm

 
Nu har jag inte haft tid att blogga på ganska många dagar eftersom att jag från den 27-29 oktober var på en skola där jag var statist i en skräckfilm som kommer att visas nästa år. Vi var tvungna att vara på plats runt 7 på morgonen, förutom igår då vi fick sovmorgon till 9. Just nu är jag vääääldigt trött. Filmen heter i alla fall Alena och är baserad på en seriebok. Bilden ovan tog vi igår när författaren till boken hälsade på oss. Man ser knappt mig, men jag är bakom händerna som pekar nedåt till vänster på bilden. Har lite ljusare hår än de andra typ...
 
Det var i alla fall väldigt roligt att vara statist, dels eftersom att vi var internatskoleelever och fick ha skoluniformer, och dels för att det var så kul att vara på en filminspelning. Alla var så snälla också. Har tidigare hört att filminspelningar kan vara jobbiga och tråkiga, men det tyckte jag inte alls! Jag var lite nervös innan eftersom att jag inte hade en aning om hur det var att vara på en inspelning. Jag har också tidigare hört att statister behandlas lite dåligt ibland, men det var verkligen inte så i denna produktion! 
 
Första dagen fick vi bara spela in klassrumsscener, så vi gjorde inte så mycket direkt, bara sitta och mima till varandra. Däremot fick jag faktiskt småprata med huvudkaraktären i en scen. Blev lite chockad av att de valde just mig till det, så jag blev nervös och tyckte inte att jag gjorde så bra ifrån mig. Skulle inte bli förvånad om de inte tar med den scenen i filmen, haha. Tjejen som har huvudrollen var förövrigt jättetrevlig och hälsade på alla statister första dagen.
 
Andra dagen var roligare. Dock så fick statisterna bara vara med i två scener, men vi fick gå i bakgrunden eller reagera på det som hände i scenen. Det var mycket roligare att ha en uppgift och göra något. Man fick ju dessutom typ agera, även fast man inte sa något. Dagen var också lite roligare eftersom att jag och två andra tjejer pratade mycket med varandra när vi väntade i typ fem timmar. Att vänta länge gör ju inget när man har roligt ändå.
 
Under gårdagen skulle jag och en annan tjej stå i trapphuset och gå in och vidare i bakgrunden. Ibland hörde vi inte ens att de sa att de började filma, så vi missade att gå. Ingen verkade märka något så det kändes lite onödigt att vi fick stå och vänta i det kalla trapphuset när vi inte ens verkade behövas i scenen. Men jag ska absolut inte klaga. Det var kul ändå!
 
Jag tror att jag fick vara med i alla statistscener utom de två sista under gårdagen. Däremot var jag självklart inte med ur alla vinklar. Visst, det är väl roligt om man syns när man är statist. Inte för att någon kollar på de som går i bakgrunden, men det är väl kul att kunna säga "där är jag!", hehe. Så, att vara statist är ju inte en jättestor grej när det kommer till det färdiga resultatet, men det är en rolig upplevelse på själva inspelningen tycker jag! Det är just inspelningen som är rolig, och man träffar ju nya människor också. Jag blev också jätteglad eftersom att jag fick så många komplimanger över mitt hår, och folk ville känna på det. Haha. Framifrån ser jag hemsk ut med en perfekt kammad hästsvans, men bakifrån antar jag att den var fin.
 
Självklart ska det bli kul att se filmen sen, för den verkar vara bra. Nu har jag dessutom vart med och sett lite. Tror dock att skolscenerna bara är en väldigt liten del av filmen. Jag kommer i alla fall skriva när den ska sändas, men det är ju säkert minst ett halvår tills dess.
 
Följ gärna filmen på Facebook!


Four

 
Ska säkert bli intressant att läsa denna bok! Det var 20% rabatt på barn- och ungdomsböcker på Akademibokhandeln så jag passade på att (fråga mamma om hon kunde) köpa den. 
 


BOSS

 
Finns HÄR (även som mugg, tygväska, tröjor och såklart art print)


Anxiety

Sitter här och har haft en ångestkänsla i lite mer än en timme nu. Fattar inte alls hur jag ska få den att försvinna. Den senaste tiden, speciellt förra veckan, har jag utmanat mig själv  mycket också vilket har krävt mycket energi. Dels är det därför jag inte har bloggat. Jag vet några saker jag kan blogga om, men jag har inte riktigt mycket energi till att sitta med Photoshop och fixa just nu. Jag märkte nämligen att min nya bloggdesign inte kan ladda upp bilder som är mindre än 700px utan att de blir automatiskt förstorade och pixliga. Därför måste jag typ sitta och photoshoppa bilder som är små som jag vill lägga upp. Jag orkar helt enkelt inte det just nu. Men några fler inlägg blir det väl under denna vecka hoppas jag.
 
 


Klar med "giraffen"

 
Så här blev den! Tycker faktiskt att det var kul att rita denna. WEBSHOP
Jag tänkte skriva något mer, men jag har helt glömt bort vad det var jag skulle skriva.
 


Giraffe

 
Jag gillar att testa nya sätt att rita på osv. Denna gång fick det bli en tjej med giraffhuvud. Bilden ni ser ovan är dock inte klar. Det som återstår är att skanna in bilden och fixa tjejens kläder osv i Photoshop. Lägger in den färdiga versionen på bloggen när den är klar, men jag ska inte hålla på med den just nu (bara för att skrivaren inte funkar att ansluta till min dator så jag måste alltid låna mammas) så det kanske inte blir idag! 
 


Uggla

 
 
 
 
Jag brukar automatiskt ha en bild som referens när jag ritar, bara för att jag tycker att jag suger på att rita på fri hand. Nu har jag bestämt mig för att jag ska träna så att jag ändå blir bra på det. Denna uggla är just nu mitt första försök. Än så länge är jag nöjd med den, men jag vet inte riktigt hur jag ska fortsätta med kroppen. 

Självklart så har jag ritat andra saker på fri hand förut också: fjädern, diamanten, och så har jag ritat av en flaska med nagellack, vilket inte är en bild men det är ju inte fri hand heller. Det är dem som jag kan komma på just nu i alla fall. Alla mina mönstrer är väl också mina egna.


Rihanna (igen)

 
Nu när jag kommit igång med bloggen igen passar jag på att lägga upp min  speed drawing av Rihanna igen. Själv tycker jag att det är min bästa video, men den har minst visningar. I och för sig är den nyast, men jag har haft den på youtube typ två månader ändå.


Mitt gymnasiearbete

Eftersom att jag knappt bloggade på flera månader är jag säker på att jag aldrig visade mitt gymnasiearbete, som faktiskt ändå är en grej som jag blev väldigt nöjd med. Det var ju också det "stora" arbetet från gymnasiet, så självklart ska jag visa det!
 
 
Så här ställde jag ut det i våras. Som ni ser så gjorde jag tre illustrationer och ett screentryck till en t-shirt som jag har klippt bort ärmarna på. Tyvärr har jag bara en mobilbild eftersom att jag inte ens hade någon tanke på att ta med mig en bättre kamera.
 
Däremot har jag lagt ut illustrationerna var för sig HÄR. Den med lila hår, som är längst till vänster på bilden har dock en annorlunda tröja och mycket bättre kvalité nu.
 


Och här är tröjtrycket.
 


Fri frakt i min webshop till 12/10

 Funkar endast med DENNA länk.


Arbetssökande

 
När jag inte söker arbete så är detta vad jag gör: ritar, kollar på film/tv-serier medan jag går in place för att få motion, tränar pilates, äter... Japp. Mina kompisar gör ju andra saker också, så de kan man inte heller vara med på vardagarna. I am so lonely. Jag hittade i alla fall en hög med Divergent DVDer i en affär med utförsäljning på 50%. Tyckte att det var ett bra tillfälle att köpa min favoritfilm från i år. Alltså, MM(!) vad jag älskar Divergent-serien. 


Miley Cyrus iPhone 5c

 
Här är mobilskalet som jag nämnde i något tidigare inlägg att min lillasyster ska få i present. Det var svårt att fota det. Jag tror att min kamera börjar bli lite gammal för bilderna jag tar blir inte lika klara som förut. Jaja, jag tycker att skalet är fint i alla fall! Society6 lyckas verkligen med att trycka ens design i bra kvalitet! Här är direktlänken till skalet. Det finns även till vissa Samsung Galaxy S*- modeller och självklart alla iPhones.


Ballerina ♥


Jag laddade ner lite gratispenslar till illustrator och testade dem. Alltså ♥!! Hädanefter kommer jag verkligen att försöka göra fler digitala illustrationer. Allt blir så rent och fint. Blev faktiskt riktigt nöjd med denna illustration! 


Funderar starkt på att själv köpa den från min webshop. Den är så stilren och fin inramad! Dock får det nog bli när jag flyttar hemifrån. Då ska jag inreda mitt hem i svart, vitt och silver. Klicka på Bilden för att komma till shoppen.
 
 


Ny Bloggdesign

FÖRE
 
EFTER

Min gamla design måste jag ha gjort när jag var 17, vilket var två år sedan. Jag kände att min stil har ändrats och jag behöver något nytt. Den gamla designen kanske ser mer "hemtrevlig ut", men jag är vädligt nöjd med den nya ändå! Fjädrarna är den fjädern som jag har ritat själv som jag också säljer med en space-textur på Society6, ifall att ingen märkte det. Haha.

Jag har faktiskt bara laddat ner en gratisdesign från designadinblogg.se, och sedan ändrat headern och lagt till widgets i sidomenyn. Orkade alltså inte sitta och koda egna grejer när jag inte kan HTML.
 
 
 
 


Egendesignade kuddar

 
Min mamma tycker väldigt mycket om dessa två kuddar som jag har designat själv och säljer på Society6. För några månader sedan köpte vi en ny soffa, och självklart vill man väl ha några kuddar i den? Mamma tyckte i alla fall att vi skulle beställa dessa två kuddar. Hon gillade också den med gröna löv och den med en ananas på, men du skulle kanske inte passa till just vårt hem. Kuddarna hämtades i alla fall ut från posten i förrgår och så här ser de ut!

Egentligen så kan vem som helst sälja sina teckningar och foton på föremål på Society6, men det känns ändå så speciellt att det faktiskt är jag som har gjort dem! Det skulle jag aldrig tro för några år sedan. Jag menar, kudden till höger är ju egentligen bara ett mönster som jag har klottrat fram, och sedan skannat in och satt ett citat på.
 
Jag skulle verkligen vilja köpa saker från min webshop oftare, men det är svårt när man gillar så många olika saker. Vad ska man välja liksom? Förutom dessa två kuddar så beställde vi min teckning av Miley Cyrus på ett iPhone 5c skal som vi ska ge till min lillasyster när hon fyller år denna månad. (Märkte precis att jag aldrig bloggade om Mileys konsert som vi var på i våras. Hur kunde jag glömma? haha). Som tur är så läser inte min syster min blogg, så jag kan skriva det. Förresten kan jag lika gärna ta en bild på skalet och lägga ut innan jag slår in det. Det är kul att visa hur mina produkter faktiskt ser ut IRL.
 
Vilken kudde gillar ni bäst?
 


Illustration ♥

 
Så här blev teckningen till slut. Ofta har jag en idé om hur en teckning ska se ut när den är klar, men ibland så improviserar jag lite. Jag visste att jag ville att skuggningarna skulle vara enkla, och att tröjan skulle vara svart. Sedan så ville jag inte ha någon skuggning över huvud taget på armarna och händerna. Sakta men säkert så försöker jag få mina teckningar att se mindre realistiska ut. 
   
Det är mest bakgrunderna jag brukar improvisera. Nu visste jag att jag ville ha någon vattenfärgspensel på teckningen, för det brukar jag ha och jag gillar det, men jag vet oftast inte hur jag vill ha det. Det är väl det jag har improviserat med på denna illustration.

Vad tycker ni om den?
 


Speglar och Tavlor hos ILVA


 

Spegeln och de tre tavlorna finns att köpa på möbel- och inredningssidan ILVA. Spegeln skulle passa speciellt bra i ett rum som är inrett i svartvitt, men det går såklart till andra rum också. Svart passar ju till allt! Samma spegel finns också med silverram, vilken är riktigt snyggt om man har ett rum inrett i exempelvis vitt, silver och guld.

Den översta tavlan. tycker jag väldigt mycket om, och har förut tänkt göra något liknande själv. Dock kommer jag nog inte göra det. Den andra tavlan är riktigt konstnärlig och kreativ. Jag tycker att alla tre tavlor passar i princip vilka hem som helst! Spegeln och dessa tavlor var såklart bara några få av de som jag gillar. Kolla in ILVA.se så hittar du större speglar och i andra former, samt andra tavelmotiv och såklart en massa annat som möbler, förvaring, lampor och allt du kan tänka dig inom inredning! De har verkligen snygga designer!
 


Konstverk som inte är realistiska, men ändå så otroligt snygga!


Herakut

 
Hannah Adamaszek
 
 
 
Pippa McManus
 
Fick en kommentar om jag kunde göra ett inlägg med inspirationsbilder på ungefär vilken stil jag menar att jag vill kunna behärska. Här är tre konstnärer som jag tycker väldigt mycket om. De har lite slarviga penseldrag med droppande färg, och ansikterna har inte helt perfekta proportioner. Speciellt gillar jag den sista eftersom att jag älskar att göra svartvita porträtt och sen lägga till någon färg. Den stilen jag menar är väl helt enkelt porträtt som inte är fotorealistiska, utan mer kreativa. :)


Nöjd.


Till att börja med vill jag bara säga att jag fick väldigt lust att börja blogga mer igen, så jag ska försöka göra det!

Denna teckning som ni ser ovan blev jag faktiskt riktigt nöjd med. Jag avskyr att rita hår, speciellt blondt, men på denna kände jag att jag fattade vad jag gjorde och då blev det mycket roligare! 
Dessutom är jag glad över att den inte ser så himla realistisk ut. Har många gånger tänkt att "nu ska den här teckningen inte se realistisk ut", men misslyckas hela tiden. Trots att jag har gillat (börjar tröttna) att rita realistiska porträtt så tycker jag att det är mycket coolare att kunna göra porträtt och annat som inte är så realistiska. Proportionerna behöver inte vara on point, och övergångarna behöver inte vara supermjuka, bara det är gjort på ett snyggt sätt! En vacker dag så ska jag bli lika bra som vissa illustratörer och konstnärer som jag gillar som kan måla/rita på det sättet. Så tänkte jag precis om realistiska porträtt, att jag skulle kunna rita så trots att mina teckningar var något man kunde skratta åt, haha.