TUTORIAL: How to draw a realistic eye

 
 
 


Hur du kan tjäna pengar på internet

Detta inlägg är bara ett tips till er på hur ni kan tjäna pengar på internet av att bara göra smågrejer. Det är inga stora summor, men det är pengar du inte skulle haft om du inte gjorde dessa saker. Detta inlägg är absolut inte sponsrat heller. Jag vill bara dela min information för jag har svårt att hitta jobb så jag behöver typ alla pengar jag kan få, även fast det bara är lite. Och jag har testat fler sätt under en tid men dessa sätt är de som funkar!
 
1. Featurepoints
 
 
Jag har inte använt Featurepoints länge, och därför har jag inte hunnit tjäna mer än 10 dollar. Featurepoints funkar i alla fall så att man öppnar webbläsaren i sin mobil eller på surfplattan och går in på http://featu.re/M94PXH (klickbar länk), så laddar du ner appen och får 50 poäng gratis. Om den ber dig att lägga in en kod på skriver du in M94PXH som kod. Jag skrev aldrig in en kod när jag skaffade FP, och det ångrar jag i efterhand för man vill ha så många poäng man bara kan! När allt är klart får man erbjudanden att ladda ner gratisappar som man sedan använder i 1-2 minuter (om det är ett spel måste man ibland genomföra en tutorial) sedan kan man radera appen och ändå få poäng som sedan byts mot pengar via PayPal, som på screenshoten ovan. Tycker att detta är smart då man ändå håller på mycket med mobilen/ipaden och det tar inte alls lång tid att genomföra detta. I början kan det vara lite segt och man får inte erbjudanden, men när man väl kommer igång går det bra! Rekommenderar detta starkt,
 
2. Filmpanelen
Detta är ingen app. Man registrerar sig HÄR och då och få får man mail om marknadsundersökningar. Genom att göra undersökningarna hjälper man företag att förbättra sina produkter/tjänster, och som belöning får man pengar. Tyvärr hittar jag inte någonstans där man kan se en logg på hur mycket pengar man tagit ut, men jag vet att jag har tagit ut ungefär 300 sammanlagt och just nu har jag 22 kr ihopsamlade. Visst, det är lite mer jobb med undersökningarna till skillnad från Featurepoints, men det är ändå värt det kan jag lova! Har man tråkigt så kan man ju lika gärna göra detta. Se bara till att ta undersökningarna så fort som möjlig när du får dem, annars hinner de få in tillräckligt med svar innan du hinner ta den. Ibland skickar de en undersökning och man får frågor om kön och ålder för att se om man passar att göra undersökningen. Så det är inte alltid man får göra alla undersökningar, men oftast. Eftersom jag ändå tjänat en del på detta tycker jag att det är värt det. Och de spammar inte. Som med Featurepoints kan det vara lite segt i början, men jag får minst en undersökning/vecka. Jag tror att man kan ställa in hur ofta man vill ha.
 
Man kan få allt från 3-30 kr per undersökning. Det beror helt på!
 
3. Åsiktstorget
Precis som med Filmpanelen registrerar man sig (HÄR) och får undersökningar, och det funkar precis likadant, fast man kan få presentkort istället om man vill och man samlar ihop poäng. 10 poäng = 1kr. Ovan ser ni pengarna jag har tagit ut. Det senaste tog jag ut får en eller två veckor sedan och jag har redan samlat ihop 27 kr sen dess. Inte supermycket, men som sagt är det pengar man aldrig skulle haft annars för en liten förtjänst. Man ställer in hur ofta man vill ha undersökningar. I början är det lite segt som med allt annat, men när man har varit medlem ett tag och gjort många undersökningar blir man en värderad medlem och får mer poäng och mer undersökningar. Här om dagen fick jag 5 undersökningar i rad med kunde bara slutföra 3. Kvalificerar man inte sig för en undersökning får man ändå 5 poäng.
 
Man får oftast 50-70 poäng per undersökning, i alla fall som värderad medlem (vilket jag är). Minns inte vad man fick innan. Ibland kan det komma undersökningar där man kan få 200 poäng om man lyckas kvalificera sig.
 
4. Din Åsikt
Funkar som Åsiktstorget och Filmpanelen. Dock kan man inte ta ut pengar, bara presentkort. Jag tar alltid ut biobiljetter. Har hittils tagit ut två vilket betyder att jag tjänar lite över 200 kr. När man får biobiljetten står det att det är 100kr på den, men Insurgent kostar 130 och jag fick hela gratis. Registrera dig HÄR. Lite segt i början men sen får man fler undersökningar. Från alla dessa 3 sidor får jag undersökningar minst en gång i veckan från varje, som sagt.
 
Här får man ca 6-12 kr per undersökning.
 
Hoppas att jag kunde hjälpa till! Lämna en kommentar om du undrar över något.
 
BTW. Har tänkt göra Tutorial-videos på hur man ritar realistiskt, så stay tuned!
 
 


Favorite song atm

 
Älskar att hitta nya låtar i spellistor på 8tracks! Har inte använt Spotify på jättelänge. Hehe


Drawing Holland Roden as Lydia Martin from Teen Wolf

 
 
 
 


Lydia Martin / Holland Roden


Fixar videon under veckan :)


More progress...
Work in progress: Lydia Martin
Polychromos "skin colors"

 
Fick en förfrågan om jag kunde lägga upp en bild på de Polychromos jag använder till hudfärg när jag tecknar. Jag använder setet med 60 st pennor, och där ingår inte den ljusaste (Light flesh, 132) så den beställde jag separat. Hade själv problem med vilka färger jag skulle använda när jag fick pennorna, så jag kollade på pennorna i min låda med akvarellpennor från Faber Castell. Jag använde dessa färger när jag ritade porträtt med mina akvarellpennor, och där finns inga namn på pennorna, endast nummer som jag lagt till på bilden. Men om någon vill veta så heter pennorna Light Flesh, Medium Flesh, Burnt Ochre och Walnut Brown i samma ordning som på bilden, men numrerna finns också på själva pennan.
 
Än så länge tror jag att jag bara har ritat personer med ljus/medium hy med dessa pennor, men om man vill rita någon med mörkare hy skulle jag nog använda 187, 177 och 283 (Burnt Siena). 283 använder jag även ibland till de med ljus hy. Det beror helt på vilka nyanser jag ser i referensbilden. 
 
Kan ju också nämna att 132 såklart används till de allra ljusaste partierna, 187 till de lite mörkare och 177 där det är en mörk skugga, ofta vid kindbenen. Man får bara se till att inte trycka för hårt med den pennan om det inte ska vara supermörkt. 131 använder jag inte alltid, men när den används är det till exempelvis rouge. Den passar även bra till läppar, fast det beror ju såklart på vilken färg personen har på läpparna! Kom ihåg att rita lager på lager, inte bara ta t ex 177 där det är mörkare.
 
Om någon undrar något mer så är det bara att kommentera!
 
P.S. FÖRLÅT till alla som har någon slags OCD för att pennorna inte är i linje med strecken jag ritade och för att den mörkaste inte är vässad. Fick kommentaren för bara någon timme sedan och råkade kolla in på bloggen och se det, så jag tänkte bara att jag snabbt kunde ta en bild och göra ett inlägg.


Blair Waldorf


Fick en kommentar på instagram om att jag skulle rita någon från Gossip Girl och detta blev resultatet. Trodde aldrig att jag skulle börja kolla på GG faktiskt för när jag sett det förr har det verkat tråkigt, men eftersom att jag haft tråkigt började jag kolla på repriserna på TV när det började sändas någon gång i höstas. Visst, det är inte min favoritserie, men det är ett tidsfördriv... Och Blair är ju fan inspirerande. Haha.