Polychromos "skin colors"

 
Fick en förfrågan om jag kunde lägga upp en bild på de Polychromos jag använder till hudfärg när jag tecknar. Jag använder setet med 60 st pennor, och där ingår inte den ljusaste (Light flesh, 132) så den beställde jag separat. Hade själv problem med vilka färger jag skulle använda när jag fick pennorna, så jag kollade på pennorna i min låda med akvarellpennor från Faber Castell. Jag använde dessa färger när jag ritade porträtt med mina akvarellpennor, och där finns inga namn på pennorna, endast nummer som jag lagt till på bilden. Men om någon vill veta så heter pennorna Light Flesh, Medium Flesh, Burnt Ochre och Walnut Brown i samma ordning som på bilden, men numrerna finns också på själva pennan.
 
Än så länge tror jag att jag bara har ritat personer med ljus/medium hy med dessa pennor, men om man vill rita någon med mörkare hy skulle jag nog använda 187, 177 och 283 (Burnt Siena). 283 använder jag även ibland till de med ljus hy. Det beror helt på vilka nyanser jag ser i referensbilden. 
 
Kan ju också nämna att 132 såklart används till de allra ljusaste partierna, 187 till de lite mörkare och 177 där det är en mörk skugga, ofta vid kindbenen. Man får bara se till att inte trycka för hårt med den pennan om det inte ska vara supermörkt. 131 använder jag inte alltid, men när den används är det till exempelvis rouge. Den passar även bra till läppar, fast det beror ju såklart på vilken färg personen har på läpparna! Kom ihåg att rita lager på lager, inte bara ta t ex 177 där det är mörkare.
 
Om någon undrar något mer så är det bara att kommentera!
 
P.S. FÖRLÅT till alla som har någon slags OCD för att pennorna inte är i linje med strecken jag ritade och för att den mörkaste inte är vässad. Fick kommentaren för bara någon timme sedan och råkade kolla in på bloggen och se det, så jag tänkte bara att jag snabbt kunde ta en bild och göra ett inlägg.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: